PERTANDINGAN LUKISAN SEKOLAH SEKOLAH MENENGAH MALAYSIA 2020

Ya! Acara tahunan ini kembali lagi!. Pertandingan Lukisan Sekolah-Sekolah Menengah Malaysia dianjurkan oleh Sekolah Multimedia Kreatif (Cream), Kolej Teknologi Alpha (KTA) adalah merupakan satu acara tahunan. Pada tahun 2020 ini, ia merupakan kali ke-5 ia dijalankan.Harapan kami, ia mampu membuka peluang kepada anda semua kerana Seni Kreatif & Visual itu merupakan satu industri besar yang bersifat global.

TEMA LUKISAN

Pada tahun ini, pihak kami telah memilih tema;

“Tahun Melawat Malaysia”

Negara Malaysia yang kita cintai ini adalah sebuah negara yang kaya dengan kepelbagaian bangsa, kaum, agama, kebudayaan dan mempunyai daya tarikan pelancong. Penyatuan budaya dan sosial yang berkurun lamanya di antara bangsa Melayu, Cina, India, Kadazan, Dusun, Iban dan lain-lain telah melahirkan masyarakat Malaysia berbilang kaum yang hidup dalam harmoni.

Malaysia memiliki pakej lengkap untuk memikat pelancong ke negara ini dan memberi pengalaman indah baik dari segi industri pelancongan kesihatan, lokasi membeli belah mahupun kebudayaannya. Anda bebas untuk melukis sebarang lukisan yang bertemakan “Jom Melawat Malaysia” yang menggambarkan keadaan keindahan dan keunikan budaya setempat dan kemajuan negara yang menjadi daya tarikan pelancong.

PARA PESERTA DIKEHENDAKI MELUKIS

– Sekurang-kurangnya 4 FIGURA yang sedang beraktiviti
– Situasi mesti jelas menampakkan ia merupakan satu daya tarikan pelancong di Malaysia.
– Lukisan hendaklah TIDAK BERSIFAT POSTER dan tidak mengandungi sebarang komposisi gambar dan perkataan.

SYARAT-SYARAT PERTANDINGAN

– Terbuka kepada semua pelajar tingkatan 3, 4, dan 5.
– Lukisan hendaklah dihasilkan di atas KERTAS BERSAIZ A3 (29.7cm x 42cm)
– Medium lukisan adalah bebas dan berwarna.
– ‘Digital painting’ tidak dibenarkan.
– Lukisan adalah asli dilukis oleh pelajar sendiri dan disahkan ketulenannya oleh pihak sekolah.
– Setiap lukisan penyertaan MENJADI HAK MILIK Sekolah Multimedia Kreatif, Kolej Teknologi Alpha dan pihak penganjur berhak menggunakan maklumat peserta bagi tujuan promosi.
– Pihak penganjur berhak meminda sebarang peraturan dan syarat pertandingan tanpa sebarang notis.
– Keputusan pengadil adalah muktamad.

* Sijil penyertaan akan diberikan kepada penyertaan yang mencapai tahap kualiti tertentu juga mengisi borang dengan lengkap terutamanya alamat surat-menyurat.

Borang dan penghantaran!

Peserta dikehendaki memuat turun borang penyertaan serta mengisi borang penyertaan dengan betul dan tepat. Pastikan maklumat yang di isi adalah benar untuk mengelakkan kesilapan data berlaku sehingga sijil yang kami hantar tidak sampai kepada anda. Pastikan anda memberikan kerjasama dengan mengisi borang tersebut sejelas dan setepat mungkin. Sekiranya masih ada tulisan di borang yang mengelirukan dan tidak jelas, maaf, mungkin sijil tidak akan dihantar atau tidak sampai kepada anda. TIADA lagi sijil gantian yang akan kami keluarkan bagi pembetulan dan kesalahan.

  Tampalkan borang penyertaan anda di belakang lukisan masing-masing dan hantarkan ke :

  PERTANDINGAN LUKISAN 2018,
  Sekolah Multimedia Kreatif (CREAM)
  Kolej Teknologi Alpha,
  Lot 162, Jalan S2 B3,
  Seremban 2,
  70300 Seremban,
  Negeri Sembilan.

 

SEBARANG PERTANYAAN HUBUNGI

+60 13-712 5381  En. Nazrin

.

Pertandingan Lukisan Sekolah-sekolah Menengah Malaysia

Klik untuk muaturun borang penyertaan

© 2017 Hak Cipta Terpelihara Kolej Teknologi Alpha. Dengan melayari web ini anda adalah bersetuju terma dan syarat pihak kami.
× How can I help you?